• +36 ( 1) 898-1600
    +36 (20) 953-9089
  • Nyitva:
    Hétfőtől Péntekig
    11:00-18:00
 

Kassai állatkert, és a Jászói-barlang

A képgaléria megtekintéséhez kattintson a képre!
Azonosító: XG403075
Legolcsóbb indulás: (Csütörtök)
Időtartam: nap
Utazás módja:
Ellátás:
Legkedvezőbb ár:
Ft /fő

TOVÁBBI IDŐPONTOK

Az ajánlatról
Kérdése van a szállással kapcsolatban?

Elfogadom az adatvédelmi tájékoztatót


Ellátás

Önellátás

Közlekedés

Autóbusszal

Program

Indulás reggel 7:00-kor Budapest, 8. kerület, Blaha Lujza tér, Corvin áruház parkolójából (Vidéki felszállást foglaláskor jelezzék). A Jászói-barlang a Kassai-medence nyugati részén található. Szlovákia mai idegenforgalmi barlangjai közül elsőként tették látogathatóvá 1846-ban. A barlang felső részei azonban már a 13. században ismertek voltak. Az itt található, 1452-ből származó felirat, amely Brandýsi Jiskra seregének győzelmét örökíti meg, Szlovákia legrégibb barlangi felirata. A barlangot a Bódva-folyó lebukó vizei alakították ki másodidőszaki triászkori mészkőben. Járataiban gazdag cseppkődíszítés található. Számos cseppkőoszlopot, cseppkőlefolyást, szalmacseppkövet, és egyéb formát fedezhetünk fel túránk során. A barlangot már a történelmi időkben is ismerték, amiről a Huszita-terem 1452-ből származó felirata tanúskodik. A látogatási útvonal hossza 720 m, szintkülönbsége 30 m. A barlangban 339 lépcsőfok található. Továbbutazunk Kassára, ahol Európa egyik legnagyobb állatkertjét fedezzük fel. 1986-ban nyitotta meg kapuit 7 hektáros területen. Jelenleg mintegy 142 különböző állatfaj tekinthető meg, itt található Szlovákia legnagyobb röpdéje (több, fogságban nevelkedett szirti sast itt tanítottak meg repülni) és Közép-Európában itt élhet az állatkerti barnamedve a legnagyobb kifutóban (2002-ben itt jöttek világra a híres mackó ötösikrek, amelyek a Guiness rekordok könyvébe is bekerültek). Egyedülálló az itteni botanikus tanösvény is. Nagyon sikeres a Hucul-lovak tenyésztése, amelyeket 1996-ban a szlovák génalapba is besoroltak. Ez a lófajta kiválóan alkalmas a hippoterápiára. A lovak nemcsak bemutatás céljára nevelkedtek, hanem lovaglás (hippodrom) aktív résztvevőiként is szerepelnek. Indulás haza a délutáni órákban. Visszaérkezés a kiindulási helyre az esti órákban.

Kedvezmények

Részvételi díj: 13.990 Ft/fő Akciós részvételi díj: 7.190 Ft/fő

Az ár tartalmazza

Az autóbuszos utazás, és az idegenvezetés költségét.

Az nem ár tartalmazza

Adminisztrációs díj: 1.500 Ft/fő (buszon fizetendő) Belépők hozzávetőleges árai kb.: Jászói- barlang: Felnőtt: 5 €/fő, diák: 4 €/fő, gyerek(6-15 év): 2, 50 €/fő Kassai állatkert+Dino park: Felnőtt: 6, 40 €/fő, diák/gyerek/nyugdíjas: 3, 20 €/fő Az árak tájékoztató jellegűek! BBP biztosítás: 550 Ft/fő (70 éves korig) BBP biztosítás: 1.100 Ft/fő (70 év felett) 20.000 Ft/fő alatti részvételi díj esetén a részvételi díj egy összegben fizetendő jelentkezéskor!

Foglalja le utazását most!

Válassza ki, mikor szeretne indulni!

Hasonló utazási ajánlatok: Szlovákia

Kassai állatkert, és a Jászói-barlang
Szlovákia, Szlovákia
Megrendelem!

Segítségre van szüksége?
Telefonon foglalna?

+36 (1) 898-1600

 

+36 (20) 953-9089

Hétfőtől péntekig
10:00-18:00

IDŐPONTOT FOGLALNA?

Kérjen visszahívást!

Kollégáink legkésőbb 24 órán belül visszahívják Önt!

Kérjük adja meg a nevét:

Kérjük adja meg a telefonszámát:
+36

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Utazási tippek, és más számos utazás előtti jótanács...

Értesüljön első kézből a legújabb utazási és szállásajánlatokról!

Kérjük adja meg a nevét:

Kérjük adja meg az e-mail címét:

Bezár
Iratkozzon fel hírlevelünkre

Ön se maradjon le a legjobb akciós ajánlatokról, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Last minute akciós utazások, üdülések, körutazások,városlátogatások,mediterrán és karibi hajóutak, repülőjegyek csak szállások széles választékával várjuk irodáinkban és weboldalunkon.

Legyen Ön is VIP törzsutasunk!

Feliratkozáshoz kattintson ide