• +36 ( 1) 898-1600
    +36 (20) 953-9089
  • Nyitva:
    Hétfőtől Péntekig
    11:00-18:00
 

Gyalogtúrák Costa Brava hegyeiben és vad partján

A képgaléria megtekintéséhez kattintson a képre!
Azonosító: XG401922
Legolcsóbb indulás: 2020.07.24 (Péntek)
Időtartam: 11 nap
Utazás módja: Utazás busszal
Ellátás: Félpanzió
Legkedvezőbb ár:
104 900 Ft /fő
+ 5 000 Ft kötelező költség

TOVÁBBI IDŐPONTOK

Az ajánlatról
Spanyolország
Spanyolország hasznos tudnivaló
Costa Brava
Kérdése van a szállással kapcsolatban?

Elfogadom az adatvédelmi tájékoztatót


Gyalogtúrák Costa Brava hegyeiben és vad partján

Gyalogtúrák Costa Brava hegyeiben és vad partján

Újra meghirdetjük az előző évben nagy sikert aratott túratáborunkat!

Paratölgy–píneafenyő elegyes erdők, ligeterdők, napos, széles földutak, forróság, de nem elviselhetetlen hőség,  magas páratartalom, számos fantasztikus kilátóhely a hegyek és a tenger felé. Míg a strandok és a vendéglátóhelyek tele vannak turistákkal, a Costa Brava fölé magasodó hegyekben a természet csendje és a spanyol túrautak várnak számos természeti és kulturális látnivalóval.

Időpont: 2020.július 24-augusztus 3. 11 nap/ 8éjszaka

Részvételi díj: 104.900 Ft/fő + 5.000 Ft/fő a túrákon való részvétel felára

A részvételi díj tartalmazza:

- utazást autóbusszal
- 8 éj szállást 4-6 fős faházakban

- 8 félpanziós ellátást (bőséges svédasztalos reggeli és kétfogásos vacsora)
- részvételt a túrákon

A részvételi díj nem tartalmazza a végtakarítást, az idegenforgalmi adót (10 Euró/fő/turnus), 20 Euro/fő kauciót, az útlemondási biztosítást és az utasbiztosítást, amely irodánkban köthető. 

A túrák kiinduló pontja: Spanyolország, Tossa de Mar, Cala Llevadó Camping

Elhelyezés:  Cala Llevadó Camping, 4-6 fős faházakban
A részvételi díj minimum 3 fő/faház esetén érvényes. 
Az egyedül vagy kettesével jelentkezőket társítjuk.

Utazás: autóbusszal

A helyszínről, szállásról, utazásról, fakultatív programokról itt található bővebb információ: Costa Brava nyaralás

Túravezető: Dr. Fülep Teofil PhD (Teo), idegenvezető (magyar-angol, túravezető (gyalogos-kerékpáros)

Túravázlatok:


1. gyalogtúra: Az Ardenya Cadiretes Massif hegység lábánál és a Costa Brava partvonalán a Cala Pola öbölhöz
Indulás és érkezés: Cala Llevadó Kemping
Túratáv: kb. 13 km
Nehézség: könnyű–közepesen nehéz, sziklás terep, a részleteket lásd: túrakiírások


2. gyalogtúra: A Costa Brava partvonalán a Cala Canyelles öbölhöz
Indulás és érkezés: Cala Llevadó Kemping
Túratáv: kb. 12 km
Nehézség: könnyű-közepesen nehéz, a részleteket lásd: túrakiírások


3. gyalogtúra: Puig de Cadiretes (519 m tszf.), az Ardenya Cadiretes Massif hegység legmagasabb csúcsa
Indulás és érkezés: Cala Llevadó Kemping
Túratáv: kb. 21 km
Nehézség: közepesen nehéz, meredek földút, sziklák,   a részleteket lásd: túrakiírások


Tudnivalók a gyalogtúrákhoz


Alapfelszerelés: mellyel a mediterrán túra könnyen teljesíthető és élvezhető!
-Lábbeli: futócipő, hegyi futócipő, terepfutócipő, túracipő, túraszandál vagy túrabakancs; a mediterrán nyárban, a buszos utazáshoz, a kempingben és a többi fakultatív programhoz kiválóan alkalmas egy strapabíró, vastagtalpú, könnyű, erős futócipő, hegyi terepfutócipő, a nem vízhatlan jobban szellőzik (a bakancsok nehezebbek, nagyobb csomagteret igényelnek, és a túrákon kívül inkább hátráltatnak, kényelmetlenek. Egy egyszerű városi cipő, szandál, síkvidéki túraszandál nem alkalmas!)vízicipő (keménytalpú
-Ruházat: könnyű, szellős nyári túraruházat (pl. technikai póló); a hosszúnadrág megvéd az erős napsugárzástól és a tüskéktől, a napellenzős, tarkóvédős túrasapka, túrakalap védi a fejet, az arcot és a nyakat az erős napsugárzástól; minden túrafelszerelés alaptartozéka az esőfelszerelés (pl. a fényképezőgép védelmére) és egy plusz melegréteg

-Innivaló: legalább 3–4 liter folyadék szükséges a mediterrán hegyvidéki gyalogtúrákhoz, a településeken kívül nincs vízvételi lehetőség; víz, nem cukrozott, főzött tea javasolható; a szénsavas, cukrozott víz, ásványvíz, üdítőital, „ice tea” ellenjavallt, tejtermék nem ajánlott, az erős alkoholtartalmú ital pedig kifejezetten veszélyes
-Ennivaló: szinte bármi, de a túlsózott, túlcukrozott rágcsálnivalók („waste food”) sincsenek jó hatással a közérzetre, teljesítőképességre. Reggeli után jóllakottan indulunk, vacsorára érkezünk, a két gazdag étkezés között sok élelemre nem lesz szükségünk.
-Hátizsák: Túrára mindenképp hátizsák javasolható, űrtartalom szerint 40–45 literes, amely út közben lehet a fedélzeti poggyászunk. Az ideális hátizsák ülőhelyzetben elfér az ülés mellett, alatt, előttünk, a lábunk alatt, ezt érdemes még itthon kipróbálni.
-Testápoló: Az esetleges kidörzsölődések megelőzésére és kezelésére érdemes kis edénykébe töltött testápolót vinnünk. A melegben számíthatunk kidörzsölődésre, de a testápoló gyorsan megoldja a problémát.
-Vízifelszerelés: A tengerparthoz, természetes strandhoz, öbölhöz vezető túrákra ajánlott fürdőruha, vízicipő, vagy víziszandál, strandpapucs. A víz alatti világ megfigyeléséhez úszószemüveg vagy búvárszemüveg szükséges!

Körülmények, egyebek:
-Mediterrán hegyek, erdők, túrák: Paratölgy–píneafenyő elegyes erdők, ligeterdők, a vízfolyások mentén óriás olasznádasok, a lakott területeken mediterrán parki és dísznövények, napos, széles földutak, hőség, de nem elviselhetetlen forróság, magas páratartalom, számos fantasztikus -kilátóhely a hegyek és a tenger felé. A hőmérséklet rendszerint 30 fok körül van, kellemes, a meredek hegyoldalak melegedhetnek fel jobban rövidebb szakaszokon, a 40 fokot nem éri el. Fontos tudnivaló, hogy a mediterrán erdők és utak többnyire fénynek kitettek, nem árnyékoltak, a nagyobb fák árnyékai foltszerűek, nem alkotnak összefüggő „árnyékfolyosót”. Hazai viszonylatban a lombfakadás előtti állapotnak felel meg, de a napfény erős és magas szögből érkezik. Míg a strandok és a vendéglátóhelyek tele vannak turistákkal, a Costa Brava fölé magasodó hegyekben a természet csendje és a spanyol túrautak várnak számos természeti és kulturális látnivalóval, látványossággal. A megfelelő felszereléssel (könnyű lábbeli, könnyű ruházat, széles főfödő, erős napvédelem, sok folyadék), a gazdag svédasztalos reggeli után, a nehéznek nem mondható terepen és a rendelkezésre álló hosszú túraidő alatt kényelmes tempóban haladhatunk sok megállással, pihenővel. Az eddigi tapasztalatok szerint a túravezető ajánlásával megtett túrák különösebb nehézséget nem okoztak a résztvevőknek. Teljesen kezdő természetjáróknak kevésbé javasolható – de nem lehetetlen, elsősorban a középhaladó és haladó természetjárókat várjuk.
-Időbeosztás: Nappali túrák reggeli és vacsora között, rendszerint 09:45–19:00. Rendkívüli vihar, eső, felhőszakadás esetén a túra elmarad. Kisebb csapadékban (pl. szemerkélő eső) még érdemes mennünk, illetve indulásnál megbeszéljük. A tengerparti túráknál a természetes strandokon, öblökben is időzünk, pihenőket töltünk, ahol fürödhetünk. Vacsorára mindig megérkezünk, amely kiváló helye az energia visszapótlásának és az élmények megosztásának a többi utastársunkkal. Vacsora után vár a tenger, Spanyolországban késő estig, fél 10-ig világos van.
-Szabályok: Védett területen leszünk, tűzgyújtási tilalom van érvényben, természetőrök járnak. A túrán betartjuk a természetvédelem írott és íratlan szabályait. Kerüljük a kifejezetten környezetszennyező eldobós csomagolásokat (pl. alufólia, italos aludoboz, kombidoboz), a túra a felnőttek részére is szigorúan dohánymentes rendezvény, mások zavarása, a tűzveszély és a teljesítőképesség miatt. A jó hangulat és az élménygyűjtés kötelező, a fényképezés erősen ajánlott!
-Vasárnap: Vasárnapra eső túra esetében terv szerint lesz idő és lehetőség katalán, illetve nemzetközi, római katolikus szentmisén való részvételre, amely csak végszükség esetén marad el. A mise idején a részt venni nem kívánó túratársaknak egyórás szabadidő Tossa de Mar városkában.
-Élmény: Fotózásra, a lenyűgöző táj megcsodálására, a szerelés igazítására, evésre–ivásra mindig lesz elegendő idő. Az ízig-vérig mediterrán, ibériai hegyvidéki erdőség és a tenger együttese felejthetetlen, életre szóló élményt nyújt!

 

A túrák részletes kiírása megtekinthető itt.

A túrák közötti napokon pihenésként, fakultatív programokon vehetnek részt utasaink, összeegyeztetve a programok ütemtervével:  Fakultatív programlehetőségek

 

 

Az utazás 40% előleg befizetésével foglalható.  

A túrák minimum 4 fő  esetén kerülnek megvalósításra. 

Foglalja le utazását most!

Válassza ki, mikor szeretne indulni!

Hasonló utazási ajánlatok: Costa Brava

Terramar

8 nap - Félpanzió
153 500 Ft-tól

Summer Sun

8 nap - Félpanzió
153 500 Ft-tól

Gyalogtúrák Costa Brava hegyeiben és vad partján

11 nap - Félpanzió
104 900 Ft-tól

Checkin Garbi Hotel

8 nap - Félpanzió
149 900 Ft-tól

El Velero Apartman - Tossa de Mar

10 nap - Önellátás
56 200 Ft-tól

Reymar Playa Hotel

8 nap - Félpanzió
151 900 Ft-tól

Royal Beach

8 nap - Félpanzió
150 600 Ft-tól

Costa Brava jógatábor 2020

9 nap - Félpanzió
69 900 Ft-tól

Sol 2 Apartman - Tossa de Mar

10 nap - Önellátás
54 200 Ft-tól

Cala Llevadó, 2021. - utazással, szállással, félpanzióval

11 nap - Félpanzió
104 900 Ft-tól
Gyalogtúrák Costa Brava hegyeiben és vad partján
Spanyolország, Costa Brava
Megrendelem!

Segítségre van szüksége?
Telefonon foglalna?

+36 (1) 898-1600

 

+36 (20) 953-9089

Hétfőtől péntekig
10:00-18:00

IDŐPONTOT FOGLALNA?

Kérjen visszahívást!

Kollégáink legkésőbb 24 órán belül visszahívják Önt!

Kérjük adja meg a nevét:

Kérjük adja meg a telefonszámát:
+36

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Utazási tippek, és más számos utazás előtti jótanács...

Értesüljön első kézből a legújabb utazási és szállásajánlatokról!

Kérjük adja meg a nevét:

Kérjük adja meg az e-mail címét:

Bezár
Iratkozzon fel hírlevelünkre

Ön se maradjon le a legjobb akciós ajánlatokról, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Last minute akciós utazások, üdülések, körutazások,városlátogatások,mediterrán és karibi hajóutak, repülőjegyek csak szállások széles választékával várjuk irodáinkban és weboldalunkon.

Legyen Ön is VIP törzsutasunk!

Feliratkozáshoz kattintson ide