• +36 ( 1) 898-1600
    +36 (20) 953-9089
  • Nyitva:
    Hétfőtől Péntekig
    11:00-18:00
 

Emlékek Dél- Erdélyből ***

A képgaléria megtekintéséhez kattintson a képre!
Azonosító: XG457478
Legolcsóbb indulás: 2020.09.07 (Hétfő)
Időtartam: 7 nap
Utazás módja: Utazás busszal
Ellátás: Félpanzió
Legkedvezőbb ár:
75 600 Ft /fő
+ 0 Ft kötelező költség

TOVÁBBI IDŐPONTOK

Az ajánlatról
Kérdése van a szállással kapcsolatban?

Elfogadom az adatvédelmi tájékoztatót


Leírás

Felszállás:

04.45 óra, Szombathely Vasútállomás Gazdabolt elől
06:00 óra, Sopron, GYSEV pályaudvar elöl
07:30 óra, Győr, városháza oldala buszmegállóból
08:00 óra Komárom, Tesco parkolóból
08:30 óra Tata, Tesco parkolóból

10:00 óra Budapest, Felvonulási tér Műcsarnok oldala

 

1. nap – Utazás rövid pihenőkkel. Máriaradnán megnézzük a ferencesek híres, búcsújáróhelyét, majd ellátogatunk „magas Déva várához”. Romos falairól gyönyörű kilátás nyílik a Maros völgyére. Továbbutazás, szállás és vacsora Dél-Erdély kis magyar etnikai szigetén, Csernakeresztúron. (1 éj.)

 

2. nap – Reggeli után kirándulás Sinaiaba, I. Károly román király által épített fényűző Peles kastélyban. Ezt követően látogatás Barcarozsnyón, Szászföld egyik leglátványosabb erődjében. Szállás és vacsora Brassó alatt, Négyfalun. (4 éj.)

 

3. nap – Reggeli után a Fogarasi havasok „meghódítása”! Felvonóval (vagy autóbusszal) utazás a Bilea-tóhoz, ahol soha nem olvad el a hó. A hegyről visszatérve a történelmi Fogaras városának meglátogatása: Fogaras vára, Szent Miklós templom, református templom, Szentháromság templom. Szállás és vacsora az előző helyen.

 

4. nap – Reggeli után a szászhermányi monumentális erődtemplom megtekintése. Továbbutazás Brassóba, Erdély legnagyobb városába. Városnézés: Cenk-hegy, Fekete templom, Főtér, városháza, ortodox székes- egyház. Szabadidő, vásárlási lehetőség. Szállás és vacsora ugyanott.

 

5. nap – Reggeli után látogatás a székelyeknél. Kézdivásárhely a legkeletibb magyar város, ahol Gábor Áron öntötte rézágyúit. Következő megállónk Sepsiszentgyörgy (Székely Nemzeti Múzeum, Mikó Kollégium, református erődtemplom. Visszautazás Négyfalura, szállás és vacsora ugyanott.

 

6. nap – Reggeli után Nagydisznódra, a jellegzetes szász kisvárosba látogatunk el. Felkeressük az itt található erődtemplomot. Továbbutazás Nagyszebenbe, az egykori szász székek fővárosába: evangélikus székes- egyház, várostorony, Brukenthal Múzeum, középkori városfalak. Szállás és vacsora Csernakeresztúron. (1 éj.)

 

7. nap – Reggeli után indulás Magyarország felé. Útközben megállunk Aradon, a Bánság kapujában: Állami színház, minorita templom, szabadság szobor, vértanúk emlékműve. Továbbutazás, hazaérkezés az indulási helyekre az esti órákban.

 

 

Részvételi díj:           

84.000 Ft /fő

Egyágyas felár:        

12.000 Ft

Szállás:

falusi turizmus keretében, magánházaknál, önálló fürdőszobás lakrészekben, 2-3 ágyas szobákban

Ellátás:

félpanzió (reggeli és vacsora a családoknál)

Belépők:

kb. 12.000 Ft /fő + IFA

 

 

Az ár tartalmazza

A részvételi díj és annak érvényessége:

A részvételi díj minden útnál személyenként értendő 2 ill. 3 ágyas elhelyezéssel.

Tartalmazza: az utazás költségeit, a szállásköltségeket, a programban szereplő ellátást, a magyar nyelvű idegenvezetést, Áfát

A katalógus árkalkulációja 2019. december 1- jei árfolyam alapul vételével készült: 1 EUR=325 Ft. Amennyiben a devizaárfolyam a fenti értéket tartósan és jelentősen (6%-ot meghaladóan) változik, a Jakab Reisen jogosult a részvételi díjra és felárakra arányos árfolyampótlékot felszámítani. Az üzemanyag áraknak időközi jelentős emelkedése esetén jogosult a Jakab Reisen a részvételi díjat méltányosan módosítani. Ha az áremelkedés a 8 %-ot meghaladja, Ön az utazástól jogosult elállni, és a teljes befizetett részvételi díj visszajár Önnek. Előleg: jelentkezéskor fizetendő, a részvételi díj 40%-a. Hátralék: legkésőbb az indulás előtt 1 hónappal kérjük kiegyenlíteni szíveskedjék. Az egynapos utak esetén kérjük, jelentkezéskor a teljes összeget befizetni szíveskedjenek.

Belépőket, helyi közlekedési eszközök díját (város behajtási díjak, hajók, drótkötélpályák, fogaskerekű stb.) a részvételi díj nem tartalmazza. A programoknál megadott belépődíjak tájékoztató jellegűek, a helyszínen fizetendőek.

 

 

 

Az ár nem tartalmazza

Biztosítás, fakultatív programok:

Baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás és stornobiztosítás irodánkban külön köthető. Aegon és Colonnade.

Fakultatív programokat általában 15 fő jelentkezése esetén szervezünk.

 

 

Kedvezmény

Előfoglalási kedvezmény: Minden utunkra (a karneváli utak kivételével), ha 2020. március 10-ig irodánkban jelentkezik, úgy előlegfizetés esetén 5%, a teljes összeg befizetése esetén 10% kedvezményt biztosítunk a részvételi díjból.

Törzsutas kedvezmény: minden 2018. v. 2019. évben irodánkkal saját többnapos utunkon részt vett utasunk és a vele együtt foglaló 1 személy részére 5%.

Gyermekkedvezmény: 14 éves korig a részvételi díj 20%-a, 2 felnőttel egy szobában, 3. ágyon.

Nyugdíjas kedvezmény: 5%.

Nászutas kedvezmény: 10%.

A kedvezmények csak az alapárra vonatkoznak, nem vonhatók össze, egy foglaláson belül egy kedvezménytípus érvényesíthető, egynapos programjainkra nem érvényesek. A kedvezmények csak foglaláskor – utólagosan nem – érvényesíthetőek.

Amennyiben Ön kedvezményre tart igényt kérjük, annak jelzését foglaláskor megtenni szíveskedjék, mivel a kedvezmények adása nem kötelező érvényű.

 

 

Utazásról

Autóbuszos utazás:

Karneváli utak kivételével programjainkban egyáltalán nem szerepel éjszakai utazás. Kérjük az indulási időpontok mindenkori pontos betartását! A későn érkező utasokra az idegenvezető az adott helyzettől függően max. 15 – 20 percet tud várni. A nem megjelent (no show) utasok részvételi díját nem áll módunkban visszatéríteni.

Az autóbuszon történő fix ülőhely foglalását az autóbuszok típusának eltérései miatt nem tudjuk 100 %-ban garantálni, de mindent elkövetünk annak érdekében, hogy Ön a kívánt helyre tudjon leülni.

 

Idegenvezetés:

Irodánk jól felkészült, a cél országot jól ismerő, szakképzett, regisztrált idegenvezetőket alkalmaz valamennyi utazásunkhoz. Legtöbb programunkon ebben az évben is az idegenvezető: Jakab Adrienn vagy Jakab Péter.

 

 

Kérjük, az utazáshoz szükséges érvényes úti okmányról időben gondoskodni szíveskedjék!

 

 

Szállás

Szállodák, ellátás

Szállodai kategóriák: az adott ország besorolásainak felelnek meg, ezek eltérhetnek a magyarországi kategóriáktól! Minden utazásra középkategóriájú ***/** szállást foglalunk Utasainknak. A programokban szereplő szállásokról részletes felvilágosítást irodánkban személyesen szívesen adunk Önnek.

Szállodai elhelyezés: valamennyi utunkon 2–3 ágyas, zuhanyzós, WC-vel ellátott szobát biztosítunk.

Egyágyas felár: azoknak az Utasoknak kell megfizetniük, akik egyágyas elhelyezést vesznek igénybe. Amennyiben valaki társítást vállal és sikerül társat találni az út indulásáig, értelemszerűen kétágyas elhelyezést kapnak. Amennyiben a társítás nem valósul meg, az egyágyas felár fizetendő! Félpanzió: reggeli és az adott országra jellemző vacsora (2 vagy 3 fogás). Italfogyasztás egyénileg fizetendő.

Idegenforgalmi adók (IFA): városonként, hotelenként eltérő, melyeket sokszor évközben is változtatnak a szállásadók. Ezért ezeket a belépőkkel együtt kérjük az autóbuszon, idegenvezetőnknek külön megfizetni szíveskedjenek. Általában 2, -3, -4 €/Fő/éj

 

 

Egyéb megjegyzés

Indulási és érkezési helyszínek

 

Soproni indulás helyszíne: GYSEV vasúti pályaudvar Spar oldala. További indulási és érkezési helyszínek többnapos útjaink esetében.

 

Transzferdíj nincs

Transzferdíj (az út indulása előtt és érkezése után)

GYŐR – Városház oldala buszmegálló

MOSONMAGYARÓVÁR – Shell kút (Futura): 4.000 Ft/fő

CSORNA – Margit kórház

SZENTGOTTHÁRD, PÁPA, KESZTHELY, VESZPRÉM, AJKA, CELLDÖMÖLK: 5.000 Ft/fő

KAPUVÁR – Szt. Anna templom elől

SZOMBATHELY – Vasútállomás (Gazdabolt) elől

KOMÁROM: 4.000 Ft/fő

KŐSZEG - Várparkoló

KÖRMEND – OMV benzinkút - 86- os úton

TATA: 5.000 Ft/fő

SÁRVÁR - Várparkoló

 

A programok végén, a hazaúton a csatlakozási pontokon – transzferek összehangolása miatt – 1-1, 5 órás várakozási idő előfordulhat. A transzfereket, ill. csatlakozási lehetőségeket irodánk a résztvevők a résztvevők létszámától függően 8-16 fős kisbuszokkal, illetve személyautókkal végzi. Átszállás Sopronban. A Jakab Reisen fenntartja a jogot a felszállási időpontok változtatására, esetleges útvonal módosítás a beszállításokból adódóan előfordulhat.

 

 

 

Foglalja le utazását most!

Válassza ki, mikor szeretne indulni!

Hasonló utazási ajánlatok: Erdély

Hétvége Dél - Erdélyben II.

3 nap - Önellátás
42 500 Ft-tól

Kis erdélyi körút

4 nap - Félpanzió
79 000 Ft-tól

-8%

Erdélyi pillanatok

3 nap - Félpanzió
52 300 Ft-tól

-8%

Bánság rejtett csodái: A Kazán-szorostól Herkulesfürdőig

5 nap - Félpanzió
67 988 Ft-tól

Farsangi hangulat a téli Erdélyben

4 nap - Félpanzió
39 500 Ft-tól

Erdély téli arca

5 nap - Félpanzió
69 900 Ft-tól

-8%

Dél-erdélyi kalandozás: pompás kastélyok és a Transzfogaras

5 nap - Félpanzió
70 700 Ft-tól

Dél-erdélyi nagykörút - Vaskapu

6 nap - Félpanzió
86 900 Ft-tól

-3%

Dél-Erdély-Székelyföld

6 nap -
87 200 Ft-tól
Emlékek Dél- Erdélyből ***
Románia, Erdély
Megrendelem!

Segítségre van szüksége?
Telefonon foglalna?

+36 (1) 898-1600

 

+36 (20) 953-9089

Hétfőtől péntekig
10:00-18:00

IDŐPONTOT FOGLALNA?

Kérjen visszahívást!

Kollégáink legkésőbb 24 órán belül visszahívják Önt!

Kérjük adja meg a nevét:

Kérjük adja meg a telefonszámát:
+36

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Utazási tippek, és más számos utazás előtti jótanács...

Értesüljön első kézből a legújabb utazási és szállásajánlatokról!

Kérjük adja meg a nevét:

Kérjük adja meg az e-mail címét:

Bezár
Iratkozzon fel hírlevelünkre

Ön se maradjon le a legjobb akciós ajánlatokról, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Last minute akciós utazások, üdülések, körutazások,városlátogatások,mediterrán és karibi hajóutak, repülőjegyek csak szállások széles választékával várjuk irodáinkban és weboldalunkon.

Legyen Ön is VIP törzsutasunk!

Feliratkozáshoz kattintson ide