• +36 ( 1) 898-1600
    +36 (20) 953-9089
  • Nyitva:
    Hétfőtől Péntekig
    11:00-18:00
 

A Szentföld öröksége Galileától Jeruzsálemig - Március

A képgaléria megtekintéséhez kattintson a képre!
Azonosító: XG451558
Legolcsóbb indulás: 2020.03.03 (Kedd)
Időtartam: 10 nap
Utazás módja: Utazás repülővel
Ellátás: Reggeli
Legkedvezőbb ár:
441 200 Ft /fő
+ 141 200 Ft kötelező költség

TOVÁBBI IDŐPONTOK

Az ajánlatról
Kérdése van a szállással kapcsolatban?

Elfogadom az adatvédelmi tájékoztatót


Részletes program

1. nap: Budapest – Názáret

Érkezés Tel Avivba a délutáni órákban. Transzfer Galilea szívébe, Názáretbe. Szállás: Názáret.

2. nap: Akkó – Sepphoris – Názáret

Reggel átutazunk a nyüzsgő, mediterrán, színes és ízes Akkóba. Ez a város maradt a legtovább a keresztesek kezén a Szentföldön. Al Jazzar pasa kecses mecsetjével kezdjük ismerkedésünket, majd a keresztes lovagok földalatti városa, a templomosok alagútja, karavánszerájok zárják látogatásunkat. Alsó-Galilea lankáin keresztül Sepphorisba utazunk, ahol a palesztinai mozaikművészet legkiemelkedőbb alkotásaival találkozunk. Kora estére Galilea szívébe, Názáretbe érkezünk, ahol megtekintjük az angyali üdvözletnek, Jézus fogantatásának két helyszínét. Szállás: Názáret.

3. nap: Tábor hegy – Bét Seán – Tiberias

A termékeny síkság fölé merészen emelkedő Tábor-hegy, Jézus színeváltozásának helyszíne nyitja kora reggel a programunkat. Ezután látogatást teszünk Száfedben, a zsidó kabbalista misztika őshazájában, ahol megtekintjük a zsinagóga-negyedet és a művészek bazárját, majd a közeli Meironban Simon bar Johaj kabbalista rabbi sírját. Ezután a Genezáreti-tó partjára érve Hammat Tiberias nemzeti parkját keressük fel. Lazításképpen este hajókázunk egyet a Genázáreti tavon. Szállás: Názáret.

4. nap: Tabgha – Kafarnaum – Banias

Igen tartalmas napi programunk Jézus galileai működésének helyszínei mentén zajlik. A Nyolc boldogság hegye, majd a tóparti Tabgha, amely a csodás kenyérszaporításra emlékeztet. Kafarnaum lélegzetelállító rommezeje következik: a monumentális ókori zsinagóga és Péter háza, az egyik legelső keresztény templom. Ezután a misztikus Hermon-hegy tövébe, egész északra buszozunk, ahol Baniasban Kr.u. első századi emlékek között találjuk magunkat: Pán szentélye, Agrippa palotája, majd egy természeti csoda, a Hermon-patak vízesése. Szállás: Názáret.

5. nap: Bét Seán – Jerikó

Dél felé indulunk s először Bét Seán óriási rom mezejére látogatunk. Az ókori egyiptomi helyőrséget rejtő tell őrizetében egy döbbenetes méretű és szépségű hellenisztikus nagyváros tárul fel előttünk, színházával, fő útjaival, fürdőjével, piacával. Ezután tovább haladunk Jerikó, a világ egyik legrégebben lakott települése felé. A Jordán partján megállunk Jézus megkeresztelkedésére emlékezni, majd a palesztinai szerzetesség ősi központjait látogatjuk meg. Drótkötélpálya emel minket a Megkísértés hegyének sziklaoldalában függő monostorhoz, majd még napszállat előtt Hísám palotájának maradványaihoz, a szentföldi omajjád építészet egyik ékkövéhez látogatunk. Szállás: Jerikó.

6. nap: Maszada – Qumrán

A napot a zsidó hősiesség egyik szimbólumának, Maszada lélegzetelállító, hatalmas erődjének megtekintésével kezdjük, majd Qumrán romjait, a Holt-tengeri tekercseket író közösség központi épületét keressük fel. Levezetésképpen fürdünk-lebegünk a Holt-tengerben. Szállás: Bethlehem.

7. nap: Hebron – Betlehem

Hebronban kezdjük a napot, ahol szinte megállt az idő: Ábrahám mecset és zsinagóga (a pátriárkák sírjainak évezredes emlékhelye); majd Nagy Heródes temetkező erődjének dombjára hágunk föl. Napunkat Bethlehemben zárjuk: a Születés temploma, egy csodálatos ókori bazilika vezet át bennünket az elkövetkező napok programjához. Szállás: Bethlehem.

8. nap: Jeruzsálem

Három rendkívüli nap következik a három monoteista vallás legfontosabb szent városában. Reggeli úti célunk az iszlám harmadik legszentebb helye: a Templom hegy és környéke. Ezután a Zsidónegyeden vágunk keresztül: Siratófal, Hiszkíja Kr.e. 8. századi fala, majd Sion hegye, az Utolsó Vacsora terme, és Mária elszenderülésének temploma. A nap megkoronázásaként sajátos hangulatú délutáni liturgia az örmény negyedben. Szállás: Jeruzsálem.

9. nap: Jeruzsálem

Főként Jézus passiójára emlékeztető zarándokhelyek következnek: az Olajfák hegye, a Miatyánk temploma, a Getszemáné kert, Szűz Mária sírja, és a Szent Anna templom. Végighaladunk a Via Dolorosán, Jézus hagyomány szerinti keresztútján, Krisztus börtöne, Ecce Homo, Etióp kolostor, majd a föld köldöke, minden templom legtitokzatosabbika: a Szent Sír bazilika. Szállás: Jeruzsálem.

10. nap: Jeruzsálem / Jaffa - Budapest

A Kidron völgy hellenisztikus sírjainak kietlen világa, a Gallicantu-templom és a Szent Lépcsőt tartalmazó környező rommező megtekintésével búcsúzunk a Szent Várostól; majd délután útnak indulunk a reptérre.

Ellátás

reggeli

Csoportvezető

Parlagi Gáspár

Foglalja le utazását most!

Válassza ki, mikor szeretne indulni!

Hasonló utazási ajánlatok: Názáret

A Szentföld öröksége Galileától Jeruzsálemig - Március
Izrael, Názáret
Megrendelem!

Segítségre van szüksége?
Telefonon foglalna?

+36 (1) 898-1600

 

+36 (20) 953-9089

Hétfőtől péntekig
10:00-18:00

IDŐPONTOT FOGLALNA?

Kérjen visszahívást!

Kollégáink legkésőbb 24 órán belül visszahívják Önt!

Kérjük adja meg a nevét:

Kérjük adja meg a telefonszámát:
+36

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Utazási tippek, és más számos utazás előtti jótanács...

Értesüljön első kézből a legújabb utazási és szállásajánlatokról!

Kérjük adja meg a nevét:

Kérjük adja meg az e-mail címét:

Bezár
Iratkozzon fel hírlevelünkre

Ön se maradjon le a legjobb akciós ajánlatokról, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Last minute akciós utazások, üdülések, körutazások,városlátogatások,mediterrán és karibi hajóutak, repülőjegyek csak szállások széles választékával várjuk irodáinkban és weboldalunkon.

Legyen Ön is VIP törzsutasunk!

Feliratkozáshoz kattintson ide