• +36 ( 1) 898-1600
    +36 (20) 953-9089
  • Nyitva:
    Hétfőtől Péntekig
    11:00-18:00
 

Mexikó Óriáskörút (14 napos)

A képgaléria megtekintéséhez kattintson a képre!
Azonosító: XG506710
Legolcsóbb indulás: 2021.11.06 (Szombat)
Időtartam: 14 nap
Utazás módja: Utazás busszal
Ellátás: Program szerint
Legkedvezőbb ár:
915 000 Ft /fő
+ 0 Ft kötelező költség

TOVÁBBI IDŐPONTOK

Az ajánlatról
Kérdése van a szállással kapcsolatban?

Elfogadom az adatvédelmi tájékoztatót


Leírás

Tervezett program:

 

1. nap: Budapest – Mexikóváros

Elrepülés Budapestről átszállással Mexikóvárosba, a fővárosba. Érkezés után transzfer a szállodába. Mexikóváros az ország legnagyobb és legsűrűbben lakott városa is egyben. Vacsora. Szállás Mexikóvárosban.

 

2. nap: Mexikóváros

Reggeli után az Antropológiai Múzeum megtekintése, ahol Kolumbusz előtti időkból származó tárgyakat láthatunk, és megismerkedhetünk az egymást követő különböző civilizációkkal. Délután folytatjuk látogatásunkat Mexikóvárosban: a belváros, a Nemzeti Palota Diego Rivera falfestményeivel, melyek az előkolumbiai indiánok történelmét mesélik el Metropolitan székesegyház és a Zocalo tér, mely a világ egyik legnagyobb tere. Vacsora. Szállás Mexikóvárosban.

 

3. nap: Mexikóváros – Coyoacán – Xochimilco – Mexikóváros

Reggeli, majd megtekintjük a Frida Kahlo múzeumot, mely „Kék Ház”-ként is ismert (La Casa Azul). Ezt követően Mexikóváros egyik legrégebbi kerületét látogatjuk meg, a Coyoacánt. Transzfer az UNESCO Világörökségek részét képező Xochimilcoba, ahol gyönyörű színekben pompázó, kis csónakokba szállunk (trajinera) és a csatornákon hajózunk. Xochimilco-t a „virágzó földek helyének” is nevezik, a máig érintetlenül hagyott azték függőkertek miatt, mely több mint 100 kilométer hosszú csatornarendszerrel van behálózva. Vacsora. Szállás Mexikóvárosban.

 

4. nap: Mexikóváros – Teotihuacan – Puebla

Reggeli, majd megtekintjük a Guadalupei Miasszonyunk Bazilikát, mely a katolikusok egyik legfontosabb zarándokhelye, illetve a világon az egyik legtöbbet látogatott templom, illetve az itt található ereklyét. Folytatjuk látogatásunkat a Három Kultúra terénél, mely a nevének megfelelően azték romokból, spanyol Koloniális és modern mexikói épületekből áll. Ezt követően utazás Teotihuacanba. I.sz. 400-ban ez volt a világ hatodik legnagyobb városa, mely 300 évvel később elnéptelenedett, századokkal az azték megszállás előtt. Városnézés Teotihuacanban, az Istenek Városában. A II. és V. század között virágzó romváros ma az UNESCO Világörökségek része. Továbbutazás Pueblába, az „Angyalok városába”, amely az első spanyol hódítók által épített város. A XIX. században Zaragoza tábornok székhelye volt, és miután sikeresen legyőzte a francia csapatokat, a város nevét átkeresztelték „Puebla de Zaragoza”-nak. A város az 5450 méter magas, óriási Popocatepetl vulkán lábánál fekszik. Vacsora. Szállás Pueblában.

 

5. nap: Puebla – Cholula – Mexikóváros

Reggeli után séta az UNESCO Világörökségek részét képező városközpontban, amelynek során megtekintjük többek között a Santo Domingo templomot. Ezután megtekintjük Cholula piramisát, mely a valaha épült legnagyobb piramis a világon. A spanyol hódítás idején egyszerű dombnak vélték, mivel vastagon föld és növényzet lepte be, és katolikus templomot emeltek a tetején. A komplexumban számos egyéb építmény áll egymás tetején. Visszautazás Mexikóvárosba. Vacsora. Szállás Mexikóvárosban.

 

6. nap: Mexikóváros – Tuxtla – Sumidero Canyon – San Cristobal de las Casas

Reggeli, majd elrepülés Tuxtlába. Érkezést követően csónaktúra a káprázatos Sumidero Canyonban, Mexikó Grand Canyonjában. A folyó fölé emelkedő több mint 900 méter magas sziklafalak közötti szurdokban haladunk. Délután továbbutazás San Cristobal de las Casasba, amely egyike Amerika legrégebbi városainak. Vacsora. Szállás San Cristobal de las Casasban.

 

7. nap: San Juan Chamula – Zinacantan – San Cristobal de las Casas

Reggelit követően San Juan Chamula és Zinacantan indián falvakat látogatjuk meg. A turisták által leglátogatottabb chiapasi falu San Juan Chamula, a környező hegyekben élő chamula indiánok vallási központja. Vacsora. Szállás San Cristobal de las Casaban.

 

8. nap: San Cristobal de las Casas – Agua Azul – Palenque

Reggeli, majd megkezdjük utazásunkat Palenque felé. Utunk a páratlanul szép Agua Azul vízesések mellett vezet, mely Mexikó legnagyobb trópusi vízesése. Lélegzetelállítóan szép látvány, ahogy a hatalmas víztömeg a mélybe zuhan és a kristálytiszta víz összegyűlik a különböző méretű medencékben. Folytatjuk utunkat a Yucatán-félszigeten található maja romvárosba, Palenquébe. A XIII. Piramis és a „Feliratok piramisa” Mexikó leghíresebb maja piramisai, amelyek ugyanúgy, mint egyiptomi társaik, az uralkodók sírhelyei voltak. Az UNESCO Világörökségek részét képező város kiemelt szerepét az adja, hogy itt találtak rá a maja művészet eddig feltárt legjelentősebb alkotásaira, és a maja írásbeliség leghosszabb szövegemlékére. Vacsora. Szállás Palenquében.

 

9. nap: Palenque – Villahermosa – Campeche

Reggeli után meglátogatjuk az 1958-ban alapított La Venta parkot és szabadtéri múzeumot Villahermosánál. Utazás Escarcega-n keresztül Campechebe: a város ott épült fel, ahol Cortez 1517-ben először lépett Mexikó területére. Vacsora. Szállás Campecheben.

 

10. nap: Campeche – Uxmal – Merida

Reggeli, majd megtekintjük Campeche városát: városfalak hálózata, bástyák, erődítmények sokasága. Campeche az UNESCO Világörökségek részét képezi és az utazók listáján is igen előkelő helyet foglal el. Továbbutazunk Uxmal városába. Uxmal valaha fontos maja városállam volt a Yucatán-félszigeten. A lélegzetelállító épületkomplexumok bemutatják nekünk, hogy milyen lehetett az élet a klasszikus maja korban. Ezt követően utazás Meridába. Vacsora. Szállás Meridában.

 

11. nap: Merida – Izamal – Chichen Itza – Cancun

Reggeli után megtekinjük Merida városát, mely napjainkban a legcsendesebbnek és egyik legbiztonságosabbnak tartott város, „Fehér város”-ként is ismert. Megtekintjük a „Három Kultúra városát”, Izamalt, ahol lovaskocsikról csodálhatjuk meg a helyi macskaköves utcácskákat. Ezt követően utazás Chichen Itzába. Az 500 körül épült maja várost a X. században a toltékok elfoglalták, majd a harci szövetségre lépő két nép katonai vezetői a maja-tolték birodalom fővárosává tették. A toltékok honosították meg Kukulkán – a tollas kígyóisten – tiszteletét, harci szokásaikat és az emberáldozat rítusát, amelynek jeleit a város ma is magán viseli. Chitchen Itza a két nép kultúrájának és művészetének találkozási pontja. A város egyedülálló építészeti romegyüttese 1988 óta az UNESCO Kulturális Világörökségek része, és 2007. július 7-től a világ hét új csodáinak egyike. Megtekintjük többek között a Kukulkan piramist, a Jaguár trónt, a harcosok piramisát, stb. Folytatjuk utunkat Cancunba. Vacsora. Szállás Cancunban.

 

12. nap: Cancun

Reggeli, majd szabad program, pihenés, fürdés a tengerparton. Fakultatív programlehetőség a helyszínen: délelőtt elutazás a Maja Riviéra egyik legkülönlegesebb attrakciójához, a Xcaret öko-régészeti tematikus parkba, ahol maja romok, rekonstruált maja falu, közép-amerikai állatok, akvárium, delfinek, botanikus kert, múzeum, lagúna fürdési és búvárkodási lehetőséggel, földalatti patak, tengerparti strand stb. található. Vacsora. Szállás Cancunban.

 

13. nap: Cancun …

Reggeli után szabad program, pihenés, fürdés a tengerparton. Napközben transzfer a repülőtérre. Hazaindulás Cancunból átszállásokkal Budapestre. Étkezések és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.

 

14. nap: … Budapest

Hazaérkezés Budapestre.

 

 

Az út során érintett UNESCO Világörökségek:

- Mexikóváros történelmi központja és Xochimilco

- Teotihuacan pre-hispán városa

- Puebla történelmi központja

- Palenque pre-hispán városa és Nemzeti Parkja

- Campeche történelmi erődítmény-városa

- Uxmal pre-hispán városa

- Chichen Itza pre-hispán városa

 

 

A változtatás jogát fenntartjuk!

Az ár nem tartalmazza

Helyszínen fizetendő költségek:

Helyszíni belépők és a program szerinti étkezések: 265 USD (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak)

 

A 265 USD a belépőket és a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány helyen ebédek), az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási, és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a kinti szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő.

 

Helyszínen fizetendő ki- és belépési illetékek, kb. 65 USD.

 

Borravaló: ajánlott 5 USD/nap/fő

Az ár tartalmazza

A bruttó alapár az alábbiakat tartalmazza:

- repülőjegyek (nemzetközi és belső) illetékekkel

- BBP biztosítás

- közlekedés külön busszal, belső repülőjárattal

- elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel

- magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésig

Megjegyzés

Minimum létszám: 16 fő

 

Figyelem! A csoportok általában Atlanta-i (USA) átszállással jönnek haza Közép-Amerikából, így az erre az egy esetre szükséges ESTA átutazási engedély költségét és elkészítését irodánk vállalja. Azonban az új szabályozás értelmében, aki 2011. március 1-jén, vagy azt követően utazott vagy tartózkodott Irakban, Iránban, Szíriában, Szudánban, Líbiában, Szomáliában vagy Jemenben, annak nem elég az online engedély, hanem vízumot kell a Nagykövetségen igényelnie, melynek költségét és ügyintézését az Utasoknak kell vállalniuk.

Kérjük, érdeklődjön irodánknál, hogy az adott csoportnak át kell-e szállni az USA-ban! 

 

Közép-Amerikában az autóbuszok mérete eltér az Európában megszokottaktól. Sokszor a buszban, illetve néhány esetben a tetőn elhelyezett csomagtartón szállítják az utasok bőröndjét.

 

Kötelező védőoltás nincs. További tájékoztatást a Nemzetközi Oltóközpontban, illetve a www.utazaselott.hu  weboldalon talál.

 

Fontos! Az útlevélnek a visszaérkezéstől számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie, és minimum 2 egymással szembeni üres oldalnak kell benne lennie.

 

Az utat kisebb létszámmal is tudjuk indítani, csak más áron és más szolgáltatásokkal.

A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az árak 1 USD = 300 HUF, 1 EUR = 355 HUF árfolyamig érvényesek.

Foglalja le utazását most!

Válassza ki, mikor szeretne indulni!

Hasonló utazási ajánlatok:

Görögország 2021 BUD - Santorini - Santorini Palace Hotel

8 nap - Félpanzió, Reggeli
499 100 Ft-tól

Izland, a tűz, jég és gejzírek földje

8 nap -
538 000 Ft-tól

Hasdrubal Prestige Thalassa Spa

15 nap - Reggeli
603 200 Ft-tól

India 2021 - KARNÁTAKA – Ezt látnia kell! - KARNÁTAKA – Ezt látnia kell!

11 nap - Félpanzió, Reggeli
468 500 Ft-tól

Görögország 2021 DEB - Santorini - Aqua Blue Hotel

8 nap - Félpanzió, Reggeli
460 100 Ft-tól

Burma Nagykörút

13 nap - Program szerint
727 000 Ft-tól

Dubai - Sri Lanka - Maldív-szigetek

15 nap - Program szerint
927 000 Ft-tól

Hasdrubal Prestige Thalassa Spa

15 nap - Reggeli
634 900 Ft-tól

Körutazás Libanonban és Jordániában

10 nap - Program szerint
593 000 Ft-tól
Mexikó Óriáskörút (14 napos)
Mexikó,
Megrendelem!

Segítségre van szüksége?
Telefonon foglalna?

+36 (1) 898-1600

 

+36 (20) 953-9089

Hétfőtől péntekig
10:00-18:00

IDŐPONTOT FOGLALNA?

Kérjen visszahívást!

Kollégáink legkésőbb 24 órán belül visszahívják Önt!

Kérjük adja meg a nevét:

Kérjük adja meg a telefonszámát:
+36

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Utazási tippek, és más számos utazás előtti jótanács...

Értesüljön első kézből a legújabb utazási és szállásajánlatokról!

Kérjük adja meg a nevét:

Kérjük adja meg az e-mail címét:

Bezár
Iratkozzon fel hírlevelünkre

Ön se maradjon le a legjobb akciós ajánlatokról, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Last minute akciós utazások, üdülések, körutazások,városlátogatások,mediterrán és karibi hajóutak, repülőjegyek csak szállások széles választékával várjuk irodáinkban és weboldalunkon.

Legyen Ön is VIP törzsutasunk!

Feliratkozáshoz kattintson ide