• +36 ( 1) 898-1600
    +36 (20) 953-9089
  • Nyitva:
    Hétfőtől Péntekig
    11:00-18:00
 
-7%

Zakopane a Tátra fővárosa: tutajozással a Dunajec folyón, felvonóval a Kasprowy csúcsra **

A képgaléria megtekintéséhez kattintson a képre!
Azonosító: XG366317
Legolcsóbb indulás: 2019.09.13 (Péntek)
Időtartam: 3 nap
Utazás módja: Utazás busszal
Ellátás: Reggeli
Legkedvezőbb ár: 38 900 Ft/fő helyett
36 177 Ft /fő
+ 0 Ft kötelező költség

TOVÁBBI IDŐPONTOK

Az ajánlatról
Kérdése van a szállással kapcsolatban?

Elfogadom az adatvédelmi tájékoztatót


Az ár tartalmazza

Utazás autóbusszal, 2 éj szállás, reggeli ellátás, csoportkísérő idegenvezető

Az út részvételi díja minden esetben csak a csoportkísérő idegenvezető díját tartalmazza.
Azokban az esetekben, ahol a múzeum, nevezetesség vagy város kötelezően előírja a helyi idegenvezető alkalmazását, az külön, a belépőjeggyel együtt fizetendő a programokon való részvétel arányában.

Az ár nem tartalmazza

Útlemondási biztosítás (az út részvételi díjának 1, 5 %-a), betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás, programok költségei

Az Európai Egészségbiztosítási Kártya nem elegendő, viszont az ellátáshoz LENGYELORSZÁGBAN feltétlenül szükséges, illetve megkönnyíti az ellátást. Amennyiben rendelkezik Európai Egészségbiztosítási Kártyával, kérjük feltétlenül hozza magával!

Idegenforgalmi adó: 5 PLN/fő/éj (helyszínen fizetendő)

Fakultatív vacsora:
45 PLN/fő/alkalom (helyszínen fizetendő)

Várható  költségek:
(helyszínen fizetendő)
Gubalowka felvonó: kb. 25 PLN/fő
Nedec vára: kb. 20 PLN/fő
Dunajeci tutajozás: kb. 20 €/fő
Múzeum Zakopanéban: kb. 10 PLN/fő
Áprilisban túra a Kalata rétre: kb. 20 PLN/fő

Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák. (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség)

Fakultatív programok: (helyszínen fizetendő)
Felvonóval a Kasprowy csúcsra a Tátrai Nemzeti Parkból: kb. 130 PLN/fő
Lovas-kocsikázás: kb. 50 PLN/fő

A fakultatív programok min. 20 fő részvételével indulnak.

Az utazás min. 35 fő részvételével indul.

Short

Az áprilisi időpontban módosított programmal: a Dunajecen történő tutajozás helyett könnyű túra a tavaszi Tátra legfőbb vonzerejét jelentő krókuszmezőkhöz. 

1. nap: 

Pénteken hajnalban (5.40-kor) találkozunk Budapesten, a Műcsarnok melletti buszparkolóban, indulás 6.00-kor. Folyamatos utazást követően Besztercebányán és Rózsahegyen át a dél körüli órákban érkezünk meg Lengyelország téli fővárosába, a Tátra északi lábánál található Zakopanéba. Programunkat a város építészeti és vallási szempontból is kiemelkedő építészeti alkotásainak megtekintésével kezdjük. A városba érkezve a II. János Pál pápának az ellene elkövetett merényletből történt felépülése emlékére felépített Fatimai Szűzanya templomnál kezdődik a program, majd innen tovább megyünk az egyik legszebb zakopanei épülethez, a város jelképének számító, tervezője után csak „Witkiewicz gyöngyszemének” nevezett Jaszczurówkai Jézus Szent Szíve kápolnához. A folyami kőből készült talapzaton álló, fából készült, fazsindellyel borított kápolnát 1907-ben szentelték fel. Ezután csoportosan, majd egyénileg Zakopane felfedezésére indulunk. Meglátogatjuk a Szent Kelemen fatemplomot és a mellette található Hősök temetőjét, ezt követően pedig szabad programra nyílik lehetőség. A piac végén található állomásról siklóvasúttal lehet feljutni a Gubalówka csúcsára. A felvonó 1123 méterre szállítja a kirándulókat, a felső állomás közeléből szép idő esetén gyönyörű panoráma tárul elénk a Tátra teljes vonulatára és Zakopanéra is. A piacon megkóstolhatjuk és meg is vásárolhatjuk az itt élők saját készítésű sajtjait, de ezen kívül helyi kézműves termékeket, így pl. szépen kidolgozott bőrárut, valamint fából készült dísz- és használati tárgyakat is vásárolhatunk. Kora este szállásfoglalás, majd fakultatív vacsora egy helyi specialitásokat kínáló góral étteremben.


2. nap:

Reggeli után a Pieninek Nemzeti Parkba utazunk, ahol meglátogatjuk a történelmi Magyarország legészakabbra fekvő erősségét, a jó állapotban fennmaradt Nedec várát. Bejárjuk az Alsó, a Középső és a Felső várat, megnézzük a kocsimúzeumot, megismerkedünk a quipu legendájával, és a vár bástyáiról megcsodáljuk a Dunajec felduzzasztásával kialakított czorsztyni-víztározóra, illetve annak túlsó partján, az egykori lengyel oldalon álló Czorsztyn várának romjaira nyíló kilátást. A vár megtekintését követően autóbusszal tovább utazunk a Dunajec szlovák oldalán található Alsólehnicre, ahol a Vörös-kolostor közelében tutajra szállunk. Az ide-oda kanyargó, legendákkal övezett Dunajec áttörésében vezető másfél órás tutajozás végén a tutajok végállomására megérkezve rövid szabadidő az Erdős település melletti turistaházban, majd az időközben megérkező autóbuszunkkal visszautazunk Alsólehnicre, ahol fakultatív ebédre nyílik lehetőség, ezúttal egy szlovák góral étteremben. Ezt követően a délutáni órákban visszautazunk Zakopanéba, ahol nap további részében szabad programra nyílik lehetőség. Szállás ugyanott, ahol az előző éjjel.


3. nap:

Reggeli után, miután elhagyjuk szállásunkat, és csomagjainkat elhelyeztük az autóbuszban, fakultatív program keretében kabinos felvonóval felmegyünk a Lengyel-Tátra egyik emblematikus csúcsára, a csaknem 2000 méter magasságú Gáspár-csúcsra (Kasprowy Wierch). Programunk szerint a síugrósáncok közelében található parkolóból helyi kisbuszokkal jutunk a fel a felvonó alsó állomásához, ahonnan a közelmúltban felújított felvonóval indulunk a Kasprowy csúcsa felé. A népszerű kilátócsúcsról nyíló szemet gyönyörködtető panoráma megtekintése, valamint a friss hegyi levegővel történő feltöltődést követően mintegy 1, 5 óra múlva ugyancsak felvonóval jutunk vissza Kuznicéba. Akik nem tartanak velünk a csúcsra, azoknak a program idején szabad program Zakopanéban.

A Gáspár-csúcson történő magashegyi levegőzés után egy könnyed kis völgytúrára indulunk a Zakopane látképét uraló legendás Giewont északi lábánál található hangulatos Palánkos-völgybe. A parkolóból (900 m) szép fenyvesben kellemesen emelkedő széles turistaúton kb. 45 perces sétával érjük el a Palánkos-rét nevű tisztást (1025-1060 m). A tisztáson található „Teaház' nevű hangulatos kis házikóban frissítőket és meleg ételt is tudunk vásárolni. Rövid pihenőt követően pár perces kitérővel megnézzük a közelben található Siklawica-vízesést (1100 m). Ezután a felfelé megtett úton jutunk vissza autóbuszunkhoz. A túra adatai: oda-vissza kb. 2 óra, kb. 4, 5 km, szintkülönbség 200 méter.

Áprilisban módosított programmal:
Az áprilisi időpontban a Tátra egyik legnagyobb tömegeket vonzó tavaszi látványosságához, a krókuszvirágzás idejéhez alkalmazkodva a könnyed túra Kuzńicéból (1010 m), a felvonó alsó állomásáról a közeli Kalata-rétre (1198 m) vezet, ahol a hatalmas tisztás szinte minden négyzetcentiméterén szemet gyönyörködtető rózsaszínű krókuszok nyílnak, egybefüggő szőnyegkért betakarva a tisztást. A turisták olyankor csak a krókuszmezőn kijelölt sávokon, illetve a tisztás szélén vezető utakon haladhatnak, és onnan gyönyörködhetnek a kis virágok látványában.

A túra távja oda-vissza kb. 3, 5 km, menetidő kb. 2 óra, szintkülönbség 190 méter.

Akik erre a délelőttre a szabadprogramot választják, nekik a zakopanei múzeumokat ajánljuk, pl. a világ legkisebb magashegységének számító Tátra történelmét, geológiáját, állat- és növényvilágát bemutató Tátra Múzeumot.
A völgytúra után, a kora délutáni órákban elindulunk hazafelé, majd egy Szlovákiában tartott rövid megálló után a késő esti órákban érkezünk Budapestre.

Leírás

Utazás: autóbusszal 
Szállás:
2 éjszaka panzióban Zakopaneban 2-3 ágyas saját fürdőszobás szobákban
Ellátás:
reggeli

Foglalja le utazását most!

Válassza ki, mikor szeretne indulni!

Hasonló utazási ajánlatok: Dél-Lengyelország

A Tátra hegyekkel, tavakkal tarkított varázslatos vidéke

3 nap - Reggeli
39 900 Ft-tól

-10%

Zakopane téli arca

2 nap - Reggeli
23 100 Ft-tól

Krakkó-Zakopane (Wieliczka, Auschwitz)

4 nap - Reggeli
45 900 Ft-tól

-6%

Hétvége Krakkóban

3 nap - Reggeli
37 500 Ft-tól

-10%

Szilveszter Krakkóban

4 nap - Reggeli
50 300 Ft-tól

-10%

Adventi élmények Zakopaneban 4 nap

4 nap - Reggeli
44 900 Ft-tól

Zakopane a Tátra fővárosa: tutajozással a Dunajec folyón, felvonóval a Kasprowy csúcsra

3 nap - Reggeli
38 900 Ft-tól

-10%

Advent Zakopaneban

2 nap - Reggeli
24 300 Ft-tól

-10%

Advent Krakkóban és a lengyel Tátrában

3 nap - Reggeli
35 900 Ft-tól

-10%

Adventi kikapcsolódás Zakopaneban

3 nap - Reggeli
35 900 Ft-tól
Zakopane a Tátra fővárosa: tutajozással a Dunajec folyón, felvonóval a Kasprowy csúcsra **
Lengyelország, Dél-Lengyelország
Megrendelem!

Segítségre van szüksége?
Telefonon foglalna?

+36 (1) 898-1600

 

+36 (20) 953-9089

Hétfőtől péntekig
10:00-18:00

IDŐPONTOT FOGLALNA?

Kérjen visszahívást!

Kollégáink legkésőbb 24 órán belül visszahívják Önt!

Kérjük adja meg a nevét:

Kérjük adja meg a telefonszámát:
+36

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Utazási tippek, és más számos utazás előtti jótanács...

Értesüljön első kézből a legújabb utazási és szállásajánlatokról!

Kérjük adja meg a nevét:

Kérjük adja meg az e-mail címét:

Bezár
Iratkozzon fel hírlevelünkre

Ön se maradjon le a legjobb akciós ajánlatokról, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Last minute akciós utazások, üdülések, körutazások,városlátogatások,mediterrán és karibi hajóutak, repülőjegyek csak szállások széles választékával várjuk irodáinkban és weboldalunkon.

Legyen Ön is VIP törzsutasunk!

Feliratkozáshoz kattintson ide