• +36 ( 1) 898-1600
    +36 (20) 953-9089
  • Nyitva:
    Hétfőtől Péntekig
    11:00-18:00
 

Shanghai és Peking a szuperexpresszel

A képgaléria megtekintéséhez kattintson a képre!
Azonosító: XG379827
Legolcsóbb indulás: (Csütörtök)
Időtartam: nap
Utazás módja:
Ellátás:
Legkedvezőbb ár:
Ft /fő

TOVÁBBI IDŐPONTOK

Az ajánlatról
Kérdése van a szállással kapcsolatban?

Elfogadom az adatvédelmi tájékoztatót


Rövid leírás

Körutazás szuperexpressz vonattal Kína két lenyűgöző metropolisza között

Leírás

Kína nem egyszerűen egy ország, sokkalta inkább nevezhető egy különleges világnak. Az egzotikumok, az ősi kultúra, az évezredes hagyományok, és a XXI. század legújabb vívmányainak egyedülálló kavalkádja.

 

Tervezett program:

1. nap: Budapest …

Elrepülés Budapestről átszállással Shanghaiba. Étkezések és éjszakázás a gép fedélzetén.

 

2. nap: … Shanghai

Érkezés Shanghaiba. Vacsora egy városi étteremben. Hajókázás a Huangpu folyón, amely során Shanghai felhőkarcolóiban, épületeiben gyönyörködhetünk. Szállás Shanghaiban.

 

3. nap: Bund – Nanjing Road – Shanghai Óváros – Jade Buddha templom – Örömök kertje

Reggeli, majd városnézés: Nanjing Road, Bund, majd Jade Buddha templom, amely két nagyon értékes jáde Buddha-szobornak ad otthont, amelyeket még Burmából hozott egy szerzetes. Habár maga a templom csupán 1928-ban épült, a régi klasszikus stílus azonban egyedülállóvá teszi ebben a hatalmas modern metropoliszban. Shanghai Óvárosa egy nagyon régi üzleti negyed, amelyben a turisztikai látványosságok, ajándéküzletek, éttermek, valamint a legöregebb bank, ékszerüzlet, teaház, és a cikk-cakk híd egyaránt fellelhető. A híres Örömök kertje is itt található, amelyet a XVI. században egy kínai kormányhivatalnok – mandarin – építtetett, azonban az ópiumháború idején teljesen elpusztult, és csak az 1950-es években építették újjá. Ez a lenyűgöző mandarinkert teljesen elfeledteti velünk, hogy egy 23 milliós város vesz körül bennünket. Napközben ebéd egy városi étteremben. Szállás Shanghaiban.

 

4. nap: Shanghai – Suzhou – mandarinkertek – Shanghai

Reggeli, majd kirándulás Suzhouba, amely egy a Jangce folyó deltájában épült város, területének majdnem felét víz borítja; hatalmas csatornahálózata miatt méltán nevezik „Kelet Velencéjének”. 2500 éves történelme során több mandarinkert is épült a városban, ezek közül kettőt tekintünk meg, majd (idő függvényében) ellátogatunk egy selyemgyárba, ahol megismerkedünk a híres kínai hernyóselyem készítésével. Vízibuszos kirándulást teszünk a csatornán. Visszautazás Shanghaiba. Vacsora egy városi étteremben. Este egy lélegzetelállító akrobata show-n veszünk részt. Szállás Shanghaiban.

 

5. nap: Shanghai – Peking – Ég temploma

Reggeli, majd transzfer a vasútállomásra. Elutazás Pekingbe a 2011 júniusában átadott szuperexpresszel, amely 300 kilométeres óránkénti sebességével kb. 4 óra alatt teszi meg a Peking - Shanghai közötti 1318 kilométeres távot. Érkezés Pekingbe, majd ellátogatunk az Ég templomába, ahová a Ming és a Qing császárok is gyalog jártak. Legnevezetesebb része, amelyet a fotókról is ismerhetünk, az Imádságok Csarnoka, melynek 4 főoszlopa a 4 évszakot reprezentálja. Itt láthatjuk még a kör alakú lépcsőzetes oltárt, ahol a kínaiak szerint a „Föld közepe” található. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Pekingben.

 

6. nap: Szellemek Útja – Ming sírok – Kínai Nagy Fal

Reggeli után teszünk egy sétát a Szellemek Útján, majd meglátogatunk egyet a Ming császári sírok közül, ezután megnézzük a Kínai Nagy Fal egyik szakaszát. Úgy tartja a mondás, hogy a kínai embernek életében két helyre kell elzarándokolnia: a pekingi Tiltott Városba és a Nagy Falhoz. Visszautazás Pekingbe. Napközben ebéd egy városi étteremben. Szállás Pekingben.

 

7. nap: Peking – Tienanmen tér – Tiltott Város – Nyári Palota – Olimpiai helyszínek …

Reggeli, majd délelőtt a városnézés folytatása: Peking szívében helyezkedik el Kína legnagyobb tere, a Tienanmen tér, amelyet többek között a Nemzeti Múzeum, a Nép Hőseinek emelt emlékmű, és Mao Ce-tung mauzóleuma vesznek körül. Miután végigsétálunk a hatalmas téren, elérkezünk a Tiltott Város déli bejáratához. A Tiltott Város a Ming és a Qing dinasztiák császári palotája volt közel ötszáz éven keresztül; rengeteg kincs és ritkaság található a ma Palota Múzeumnak nevezett komplexumban. A Tiltott Város domináns színe a sárga, mivel ez volt az uralkodói család szimbóluma. Egy egész városról lévén szó, több palotából, csarnokból és pavilonból áll. Egy különleges számítási módszer szerint eredetileg 9.999 helyiségből állt, mert a kínaiak szeretik a kilences számot. Délután a Nyári Palota megtekintése. A Peking központjától 15 kilométerre nyugatra található Nyári Palota a legnagyobb császári park, amelynek háromnegyedét víz borítja (pl. a Kunmingban lévő tavat is idevarázsolták). A palota területén a kínai építészet jellegzetességei mind megtalálhatóak: pavilonok, kertek, tornyok és hidak. A tó partján sétálva a több mint 700 méter hosszú faragott és festett folyosón ezernyi miniatűr képecske látható a fejünk fölött, amelyek mindegyike egy-egy történetet mesél el a kínai mitológiából. A hosszú folyosót négy pavilon szakítja meg, amelyek a négy évszakot szimbolizálják. Napközben ebéd egy városi étteremben. Este transzfer a repülőtérre. Útközben fotóstop a 2008-as Nyári Olimpiai Játékok helyszínénél.

 

8. nap: ... Budapest

Hajnalban elrepülés Budapestre átszállással. Érkezés menetrend szerint.

 

Az út során érintett UNESCO Világörökségek:

- Suzhou mandarinkertek

- A Nagy Csatorna

- Ég temploma

- Ming királyi sírok

- Nagy Fal

- Tiltott Város

- Pekingi Nyári Palota

 

A változtatás jogát fenntartjuk!

Az ár nem tartalmazza

Helyszínen fizetendő költségek:

Helyszíni belépők és a program szerinti étkezések: 125 USD (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak).

A 125 USD a belépőket, a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány esetben ebédek), és az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a kinti szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő.

 

Borravaló: ajánlott 5 USD/nap/fő

Az ár tartalmazza

A bruttó alapár az alábbiakat tartalmazza:

-         repülőjegy illetékekkel

-         szuperexpressz vonatjegy

-         BBP biztosítás

-         közlekedés külön busszal, vonattal

-         elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel

-         magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésig

Megjegyzés

Minimum létszám: 15 fő

 

Kötelező védőoltás nincs. További tájékoztatást a Nemzetközi Oltóközpontban, illetve a www.utazaselott.hu  weboldalon talál.

 

Fontos! A vízumot Budapesten csak magyar útlevéllel vagy magyarországi lakcímmel rendelkezőknek készítik el! Az útlevélnek a visszaérkezéstől számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie, és minimum 2 egymással szembeni üres oldalnak kell benne lennie.

 

A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az út árai 1 USD = 300 HUF, 1 EUR = 355 HUF árfolyamig érvényesek.

Az utat kisebb létszámmal is tudjuk indítani, csak más áron és más szolgáltatásokkal.


 

Időjárási adatokról bővebben itt tájékozódhat:

Utasaink írták vendégkönyvünkben:

 

'köszönöm a csodálatosan szervezett sanghai-peking utat önöknek.szeretném kiemelni a tapasztalt, kedves rolunk maximálisan gondoskodó idegenvezetőnek anettnek az emberségét az utasaiért mindent bevető képességét remélem még fogok utazni önökkel, mert tényleg nagy élményt jelentett számunkra ez a szép utazás'

 

'A legutóbbi Kína szuperexpresszel útjukon vettem részt október 16-23 között. A meghirdetett program mindenben teljesült, sőt a helyi és a kísérő idegenvezetők jóvoltából további kiegészítő programokon is részt vehettünk. Ezáltal sikeres és élmény dús utazáson vehettünk részt. A szerencsésen biztosított helyi idegenvezetők mellett az Iroda saját idegenvezetőjének sokoldalú felkészültsége, tájékozottsága nagyban járult hozzá az élményszerzéshez.
Józsa Anetta segítségével széleskörű ismereteket szerezhettünk a kínai látnivalókról, történelméről, társadalmáról, életmódjáról, szokásaikról, nyelvéről és sok más érdekes tudnivalókról. Ebben a nem könnyű desztinációban sikeresen oldotta meg a váratlan helyzeteket és segített át mindenkit a felmerülő problémákon. Személye sokban járult hozzá, hogy élményekben gazdagon, sikeresen élhettük át e távoli országban tett látogatásunkat.
Köszönöm AB AGRO, köszönöm Anetta!'


'Nem jellemző rám, hogy be - és feljegyzéseket írogatnék bármilyen fórumban, de most kivételt teszek. Egy hete érkeztünk meg Kínából, amelyet az Önök szervezésében volt lehetőségünk meglátogatni. Utitársammal egybehangzóan állapítottuk meg, hogy a kezdeti - itthoni - jó benyomás, csak erősödött az út folyamán. Itthon az iroda munkatársainak kedves, segítőkész, korrekt munkája tetszett. Az utazás alatt pedig a jó szervezés, a jó időkihasználás, a programok folyamatossága és végül de nem utolsósorban az idegenvezető (dr. Varga Bálint)profizmusa tette emlékezetesen széppé, izgalmassá, élvezetessé az utazást. Köszönöm a magam és utastársam nevében a szép élményt! '


„Az utazásszervező iroda maximálisan teljesítette az ígért programot. Mindez nagyrészt Dobos Miklós idegenvezetőnek is köszönhető, aki nagy gondossággal, higgadtan, barátsággal, nagy tudással, profi módon vezette a csoportot. 'Miklós: Most minden összejött'. Nagy élmény volt Shanghai világváros felhőkarcolóival, sok látványosságával. Láttuk, hogy Kína városainak, településeinek fejlesztésével, iparosításával milyen eredményeket ért el. A szervezés is nagyon jó volt, az autóbusz a nagy forgalomban midig ott várt bennünket, ahol kellett. A kínai segítők szintén jók voltak. A szállodák színvonala megfelelő volt. Csak így tovább, gratulálunk AB Agro!”

 

„Szeretném megköszönni a kifogástalanul megszervezett Pekingi szilveszteri utat.Az idegenvezető Katinak a munkáját csak dicsérni tudom, aki nagyon felkészült volt és látszott rajta a munkájának szeretete.Ez nagyon ritka, sajnos más idegenvezetőnek sikerült már elrontani a mesebeli utakat.Az Önök irodáját csak ajánlani tudom mindenkinek és elsősorban Katalin útjait!Köszönöm az élményeket és remélem, hogy hamarosan újra az Önök útján veszünk részt!”

Foglalja le utazását most!

Válassza ki, mikor szeretne indulni!

Hasonló utazási ajánlatok:

Shanghai és Peking a szuperexpresszel
Kína,
Megrendelem!

Segítségre van szüksége?
Telefonon foglalna?

+36 (1) 898-1600

 

+36 (20) 953-9089

Hétfőtől péntekig
10:00-18:00

IDŐPONTOT FOGLALNA?

Kérjen visszahívást!

Kollégáink legkésőbb 24 órán belül visszahívják Önt!

Kérjük adja meg a nevét:

Kérjük adja meg a telefonszámát:
+36

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Utazási tippek, és más számos utazás előtti jótanács...

Értesüljön első kézből a legújabb utazási és szállásajánlatokról!

Kérjük adja meg a nevét:

Kérjük adja meg az e-mail címét:

Bezár
Iratkozzon fel hírlevelünkre

Ön se maradjon le a legjobb akciós ajánlatokról, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Last minute akciós utazások, üdülések, körutazások,városlátogatások,mediterrán és karibi hajóutak, repülőjegyek csak szállások széles választékával várjuk irodáinkban és weboldalunkon.

Legyen Ön is VIP törzsutasunk!

Feliratkozáshoz kattintson ide