• +36 ( 1) 898-1600
    +36 (20) 953-9089
  • Nyitva:
    Hétfőtől Péntekig
    11:00-18:00
 

Bulgáriai körutazás - fürdőzéssel ***

A képgaléria megtekintéséhez kattintson a képre!
Azonosító: XG467022
Legolcsóbb indulás: 2020.09.06 (Vasárnap)
Időtartam: 8 nap
Utazás módja:
Ellátás:
Legkedvezőbb ár:
135 800 Ft /fő
+ 0 Ft kötelező költség

TOVÁBBI IDŐPONTOK

Az ajánlatról
Bulgária hasznos tudnivalók, akciós utak
Bulgária fakultatív programok
Kérdése van a szállással kapcsolatban?

Elfogadom az adatvédelmi tájékoztatót


Az ár tartalmazza

Utazás busszal, Szállás, Ellátás megadott szerint, Idegenvezető, Egyéb leírás szerint

Fekvese

A program tervezett útvonala:

1. nap: Budapest – Kecskemét – Szeged – Nis – Szófia (780 km)

Elutazás Budapestről a kora regge­li órákban a Szeged–Belgrád–Nis útvonalon. Ezt követően a Nisa­va-folyó völgyében haladunk, majd átlépünk Bulgáriába. Szállásunk Szófiában vagy környékén.

2. nap: Szófia, bojanai templom, rilai kolostor (180 km)

A reggelit követően gyalogos város­nézéssel kezdjük a napot Szófiában. Sétánk során megnézzük többek között a város szimbólumának szá­mító Alexandar Nevszki-székesegy­házat, a város névadó bazilikáját, a Szveta Szofiát, illetve egyéb neve­zetességeket is. Szabad idő keretén belül természetesen egyéni kezde­ményezésekre is nyílik lehetőség. Kora délután kirándulni indulunk. Első állomásunk a Vitosa-hegység lábánál fekvő, élettel teli freskóiról nevezetes bojanai templomnál lesz (világörökség), majd onnan tovább­megyünk a Rila-hegységbe, ahol látogatást teszünk a pravoszláv világ egyik legismertebb kolostorá­ban, a rilai kolostorban (világörök­ség). Megtekintjük a Rilai Szent Já­nos tiszteletére épített templomot, a múzeumot, valamint a kolostor látogatható részeit.

3. nap: Szófia – Plovdiv – Sipka – Kazanlak (260 km)

Elhagyjuk Szófiát, és Kelet-Rumélia fővárosába, Plovdivba utazunk. Itt időben visszacsöppenünk az ókor­ba, hiszen a város régészeti múze­umában páratlan szépségű trák le­leteket láthatunk, de lehetőségünk nyílik megtekinteni a mai napig látogatókat fogadó ókori színházat, illetve egy dzsámit is. Ezt követő­en sétára indulunk a jellegzetesen balkáni hangulatú óvárosba, ahol gyönyörűen festett, XIX. századi gazdag polgári házakat, valamint felfedezésre váró keresztény temp­lomokat láthatunk. Szabad időt követően utunkat észak felé folytat­juk. Hamarosan a rózsák völgyébe érkezünk, ahol Bulgária talán leghí­resebb exportcikkéhez, a rózsaolaj­hoz szükséges rózsát termesztik. Mai napunk végén a már messziről fénylő arany hagymakupolás, sipkai orosz templomot tekintjük meg. Szállásunk a Balkán-hegység lábá­nál elhelyezkedő Kazanlakban lesz.

4. nap: Kazanlak – Neszebár – Várna (320 km)

Napunkat a város északi negyedé­ben található Türbe-dombon lévő trák sírkamra (világörökség) má­solatának megtekintésével kezdjük. A kamra falát a Kr. e. IV. századból származó hellenisztikus freskók díszítik. Ezt követően a Fekete-ten­ger felé vesszük utunkat. Burgasz mellett elhaladva a Fekete-tenger gyöngyszeméhez, az ókori görö­gök által alapított Neszebárhoz (világörökség) érkezünk. A közép­korban hol Bizánchoz, hol Bulgá­riához, majd a Török Birodalomhoz tartozó földnyelvre lépve először a régészeti múzeumba látogatunk, ahol szemléletes képet kaphatunk a város antik és keresztény múlt­járól. Ezt követően közös, illetve egyéni sétára indulunk, amely­nek során csodaszép keresztény templomokat, zegzugos utcákat és jellegzetes, alsó részükön kőből, felső részükön fából épült házakat láthatunk. Szabadidőben lehetőség van bolgár ízekkel ismerkedni, vagy vásárolgatni az utcai árusoknál. Este érkezés Várnába, vagy a Várna közeli tengerpartra.

5. nap. Tengerparti fürdőzés és/vagy várnai városnézés:

Egész nap pihenhet a bolgár ten­gerparton. Fakultatív ajánlatunk: Jöjjön velünk a Várna melletti Aladzsa-kolostorhoz, valamint Bul­gária legnagyobb kikötővárosába, Várna óvárosába idegenveze­tőnkkel. Kirándulásunkat a közeli Aladzsa-kolostorban kezdjük, ahol egy egyedülálló sziklakolostort fedezhetünk fel. Ezt követően Vár­nába utazunk, ahol ellátogatunk az 1444-es várnai csata emlékparkjá­ba, ott megnézzük Hunyadi János szobrát, a kicsiny múzeumot és I. Ulászló király szimbolikus sírját. Buszos városnézésünk a városi ka­tedrális érintésével a tengerparton ér véget, ahonnan szabad program veszi kezdetét. A várnai kirándulás természetesen nem akadálya a fürdőzésnek: délutáni visszaérke­zésünk után lehetőség nyílik a ki­rándulók számára is egy kis lubic­kolásra a Fekete-tengerben.

6. nap. Kőerdő – Madara – Sumen – Veliko Tarnovo (230 km)

Először a Várna szomszédságában található, egyedülálló természeti képződményekhez látogatunk, az ún. Kőerdőbe. Második állomásun­kon a bolgár-török kultúra egyik legjelentősebb emlékét, a szikla­falba faragott, vadregényes kör­nyezetben található ún. madarai lovast (világörökség) tekintjük meg. Továbbutazva Sumenbe, felkeres­sük azt a házat, amelyben Kossuth Lajos vendégeskedett emigráció­jának kezdetén. Kirándulásunk vé­gén Bulgária középkori fővárosába, Veliko Tarnovóba érkezünk, ahol ismerkedésünket egy kis sétával kezdjük a girbe-gurba Jantra-parti városnegyedben. Ezt követően a fellegvárba, a Carevecbe megyünk, ahonnan csodálatos panoráma nyílik a városra. A pátriárka palota dombtetőn álló temploma az 1980- as évek közepén modern belső díszítést kapott, ami a keresztény egyházművészetet új dimenzióba helyezi. Szállásunk Veliko Tarnovó­ban vagy környékén lesz.

7. nap: Veliko Tarnovo – Ivanovo – Rusze – Bukarest – Brassó (350 km)

Északi irányba indulunk. Először az ivanovoi sziklakolostor maradvá­nyait (világörökség) tekintjük meg a Ruszenszki Lom folyó partján. A kolostor valójában egy sziklafalba vájt kolostor-komplexum, amely­nek néhány terme látogatható. Ezt követően utunk Ruszéba, a „mini - Bécsbe” vezet, mely kis­városnak mintegy 200 gyönyörű neobarokk és neorokokó épülete elbűvöli az idelátogatót. Átlépve a romániai határt, utunkat Bukarest felé folytatjuk. A román fővárosban autóbuszos városnézés keretében megtekintjük a város közepén, mesterséges dombon felépült gigantikus Köztársasági Palotát, amely jelenleg az országgyűlésnek is helyet ad. Városnézésünk során elhaladunk az Egyetem tér és a Szabad Sajtó Háza mellett is. Késő estére Brassó környéki szálláshe­lyünkre érkezünk.

8. nap: Brassó – Nagyszeben – Arad – Szeged – Budapest (690 km)

A délelőtt folyamán a mesés Szász­földdel, azon belül elsősorban Brassóval és Nagyszebennel ismer­kedünk. Brassó belvárosát közösen járjuk be, majd kávészünetet kö­vetően továbbindulunk. A fogarasi vár érintésével érkezünk déltájban Nagyszebenbe, ahol szabad idő ke­retében ismerkedhetünk a várossal, illetve ebédelhetünk a számtalan hangulatos vendéglő egyikében. Nagyszeben mellett megnézzük a keresztényszigeti erődtemplomot, majd innen a Déva-Arad útvonalon indulunk haza. Nagylaki határátke­lést követően, a koraesti órákban érkezünk Szegedre, az esti órákban pedig Budapestre.

x Bulgáriai körutazás - fürdőzéssel

Artablazat


Árak és felárak (1 főre) 2020.

 

 A Z(s)eppelin programok bruttó árazását itt megtekintheti: https://www.zseppelin.hu/hirek/1030/z-s-eppelin-programok-brutto-arazasa


Részvételi díj: 135.800 Ft
1 ágyas felár: 46.500 Ft
7x vacsora felár: 34.000 Ft


Utasbiztosítás (BBP): 4.560 Ft
CL PLUS biztosítás*: 7.200 Ft


Utazás: autóbusszal
Elhelyezés: 7 éjszaka szálloda***, 2 ágyas tus/wc-s szobában
Ellátás: 7x reggeli


Fakultatív programok (15 főtől):
Aladzsa kolostor és Várna óvárosa: 5.500 Ft


Belépők és jegyek tájékoztató árai: 115 BGN
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 10 EUR

A belépők ára tájékoztató jelleggel került feltüntetésre, előzetes tájékoztató nélkül módosulhatnak!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem járulékos költségeket is tartalmaznak (adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer, egyéb költségek, stb.)


Minimális létszám: 35 fő

Az előzetesen meghírdetett részvételi díj a fenti minimális utaslétszám esetén érvényes. A részvételi díj nem tartalmazza a létszám felárat. 35 nappal az indulás előtt amennyiben az utaslétszám nem éri el a meghírdetett minimális létszámot, abban az esetben létszám felár fizetendő, melynek mértéke:

25-34 fő esetén: 11.500 Ft/fő

Ezen 'létszám felár' az előzetesen meghírdetett minimális indulási létszám alatti csoportok esetében kerül csak érvényesítésre az indulást megelőző 35. napon. Természetesen amennyiben a csoport tényleges indulása az előzetesen meghírdetett miimális utaslétszám alapján valósul meg (időközben megrendelések érkeztek az adott utazásra) úgy a befizetett 'létszám felár' az utas részére visszafizetésre kerül.
Ezen felár nem tartalmaz árrést, ezen felár megfizetésével nem célunk hasznot képezni irodánknak. Egyetlen célunk van csak, hogy a minimális létszámmal is meg tudjanak valósulni a Z(s)EPPELIN Programok, meg tudjanak valósulni a tervezett utazások és az élmények valóra váljanak!


Csatlakozási lehetőség: Budapest-Kecskemét-Szeged útvonalon. Transzfercsatlakozás lehetőségeiről információ a programfüzet elején! A részvételi díj útlemondási biztosítást tartalmaz. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!

Foglalja le utazását most!

Válassza ki, mikor szeretne indulni!

Hasonló utazási ajánlatok: Várna

Bulgáriai körutazás - fürdőzéssel ***
Bulgária, Várna
Megrendelem!

Segítségre van szüksége?
Telefonon foglalna?

+36 (1) 898-1600

 

+36 (20) 953-9089

Hétfőtől péntekig
10:00-18:00

IDŐPONTOT FOGLALNA?

Kérjen visszahívást!

Kollégáink legkésőbb 24 órán belül visszahívják Önt!

Kérjük adja meg a nevét:

Kérjük adja meg a telefonszámát:
+36

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Utazási tippek, és más számos utazás előtti jótanács...

Értesüljön első kézből a legújabb utazási és szállásajánlatokról!

Kérjük adja meg a nevét:

Kérjük adja meg az e-mail címét:

Bezár
Iratkozzon fel hírlevelünkre

Ön se maradjon le a legjobb akciós ajánlatokról, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Last minute akciós utazások, üdülések, körutazások,városlátogatások,mediterrán és karibi hajóutak, repülőjegyek csak szállások széles választékával várjuk irodáinkban és weboldalunkon.

Legyen Ön is VIP törzsutasunk!

Feliratkozáshoz kattintson ide